Voor een écht goed bed
Waveflex® slaapsysteem


Wat is een écht goed bed? Dat is de vraag die wij graag voor jullie beantwoorden op deze pagina. 
Begrijpen wat een goed bed is stelt jou in staat om bedden te evalueren en de juiste keuzes te maken bij het kiezen van je volgende bed.


SPOILER ALERT: op een écht goed bed lig je comfortabel
Boek een afspraak Shop hier

Comfort door ergonomie

Een goed bed is simpelweg een comfortabel bed. Een bed waarin je onmiddellijk op je gemak ligt. Een bed waarin je niet ligt te woelen, te draaien en te keren.

De moeilijkere onderliggende vraag is:

Wat maakt een bed comfortabel?

Vic bundelde al zijn ervaring en kennis van het vak om een antwoord op deze vraag te kunnen formuleren. Dat antwoord is het Waveflex® slaapsysteem. Het Waveflex slaapsysteem werd van de grond af ontwikkeld met ergonomische principes als leidraad door het ontwerpproces van de lattenbodem, de matras en het kussen.

samenspel

Alle onderdelen van ons bed zijn op elkaar afgestemt. De lattenbodem, de matras en het kussen vullen elkaar perfect aan. Lees verder om te ontdekken waarom dit belangrijk is en op welke manier jij hier de voordelen van ondervindt.Een functionele bodem
Ondersteuning van je lichaam

Een drukverdelende matras
Ontlasting van je lichaam

Een complementair kussen

Ondersteuning van je hoofd

Een functionele bodem - Waveflex lattenbodem

Het unieke aspect van de Waveflex lattenbodem is het profiel, de golf. In tegenstelling tot andere lattenbodems is deze niet recht, maar weerspiegelt ze het silhouette van de slaper. De schouderzone is sterk verlaagd, de lendenzone is merkbaar verhoogd en de bekkenzone is dan weer verlaagd. Zo wordt er ruimte gecreerd voor je schouders en bekken, terwijl er ondersteuning is voor je lenden.

Zij- en ruglig

Slapers brengen gemiddeld genomen 50% van hun slaap door op de zij, 30% op de rug en de resterende tijd op hun buik. Met dit in gedachten ontwikkelden we het profiel van de Waveflex® lattenbodem om zij- en rugslaap te ondersteunen. We zagen dat het silhouette van een rug in zij- en vooraanzicht zeer gelijkaardig is, meevaller! Dit wil zeggen dat de Waveflex® lattenbodem voor een ideale ondersteuning zorgt in beide slaaphoudingen. Op deze manier ervaar je ondersteuning waar nodig (je lenden) en creeren we ruimte waar nodig (je schouders en je bekken).

Een drukverdelende matras

De grootste taak van een matras is het verdelen van de druk. Hoe beter de druk verdeeld wordt, hoe minder je voelt dat je op een matras ligt. Daarnaast speelt jouw matras ook een grote rol in het regelen van jouw slaapklimaat. Jouw matras kan je lichaam op een aangename temperatuur houden en vocht wegwerken.

 


Drukverdeling

Een goeie matras bestaat uit verschillende zones met verschillende hardheden. Zo corresponderen de verlaagde zones van onze lattenbodem met de zachtere zones in de matras voor extra comfort. En de verhoogde lendenzone van de lattenbodem komt dan weer overeen met een stevigere zone in de matras. Daarnaast is de Waveflex matras ook uitgerust met een zeer flexibele hoes die de werking van de matras zelf niet belemmert.

Een complementair kussen

De mooie samenwerking van de waveflex lattenbodem en matras zorgen er voor dat je comfortabel kan gaan liggen met een ontspannen lichaam. Het enige dat dan nog ontbreekt is het kussen. Het Waveflex kussen is voorgevormd voor een ideale ondersteuning van je nek en hoofd.

Ontspannen nek

Het waveflex kussen heeft een dikker deel dat dient om de nek te ondersteunen. Doordat je schouder mooi kan wegzakken in de matras komt je hoofd neutraal te liggen en heb je een minder dik kussen nodig, vandaar is het middenste deel van een waveflex kussen merkbaar dunner dan bij traditionele kussens.

Het resultaat? 

Het meest comfortabele bed ooit!

Dit alles samen zorgt er voor dat je als slaper amper voelt dat je in bed ligt, je kan volledig ontspannen. Je ligt in een neutrale houding zonder pijnervaring wat er voor zorgt dat je minder ligt te woelen en sneller een comfortabele houding vindt.


 

Nog vragen? Kom eens langs!

Heb je nog vragen over ons slaapsysteem? Of wil je het bed eens aan de levende lijve ervaren? Kom gerust eens langs in onze slaapstudio. Je kan er tijdens de vrije openingsuren eens binnenspringen of op afspraak een grondige uitleg krijgen.

Boek een afspraak
Openingsuren:
Woensdag - Donderdag - Vrijdag: 14u - 18u
Zaterdag: 10u - 18u

Op afspraak:
Vrij te kiezen