wegwijs in het bedlinnen

Bedlinnen is er om je bed te beschermen, op te fleuren en aangenaam te laten aanvoelen, maar hoofdzakelijk (!), om je een goede nachtrust te bezorgen. Hierbij spelen thermo- en vochtregulatie een belangrijke rol, alsook een comfortabele touch, anti-allergische eigenschappen en rustgevende kleuren en patronen.

Thermo- en vochtregulatie, oftewel: niet te warm, niet te koud én vooral droog!  

De verschillende types bedlinnen om je bed mee op te maken. Bij het opmaken van ons bed beginnen we met de matrasbeschermer, deze zal de matras beschermen tegen vocht dat de slaper afstoot tijdens het slapen, en verlengt zo de levensduur van de matras. Daarop gebruik je een hoeslaken (of plat laken) om een zacht en aangenaam aanvoelend slaapvlak te creëren. Als volgt kies je een dekbed om onder te slapen. De uitvoering van het dekbed (veel of weinig gevuld) zal afhangen van het seizoen en jouw persoonlijke voorkeur op vlak van temperatuur. Met een originele dekbedovertrek geef je je bed de kleur van je dromen. Voor het kussen gebruik je best ook een beschermer, opnieuw om te beschermen tegen vocht. Gewoonlijk komt je dekbedovertrek met bijhorende kussenslopen, of je kan zelf je stijl bepalen en aparte slopen uitkiezen.



Maattabel

Welke maten van bedlinnen heb je nodig voor jouw maat van bed?! Deze paragraaf en tabel brengen wat verduidelijking en geven je een leidraad die in de meeste gevallen voldoende zal zijn (houd er rekening mee dat er veel afwijkende maten bestaan. Bij twijfel kan je Vic altijd contacteren,  hij helpt je graag verder, tel. 0475/60.88.18)

Het soort stof van je hoeslaken is van belang! Een hoeslaken van katoen satijn of percale is veel minder (tot niet) rekbaar dan een jersey uitvoering. Bij deze materialen zorg je er dan ook best voor dat je een exact overeenkomende maat kiest. Bij een jersey uitvoering is de maatvoering altijd zo dat één type hoeslaken voor 2 maten zal passen.